Utworzono: piątek, 17, sierpień 2012 Super User

Serdecznie dziękujemy wszystkim ofiarodawcom, wszystkim ludziom dobrej woli, tym, którzy w jakikolwiek sposób wsparli i wspierają działalność stowarzyszenia. To dzięki państwa pomocy i ofiarności możemy kontynuować naszą misję - odnawiać zabytkowy polski kościół katolicki w Łopatynie na Ukrainie, a także dbać o inne pamiątki narodowe i dobra polskiej kultury na Wschodzie oraz umacniać wiarę i krzewić polskość wśród mieszkających tam rodaków.

Każda nawet drobna wpłata to znaczący wkład w budowę naszego dzieła, to cegiełka, bez której odbudowa Sanktuarium Matki Bożej Łopatyńskiej nie byłaby możliwa.

Stowarzyszenie Odnowienia Kościoła w Łopatynie jest organizacją pożytku publicznego, dlatego nasi sympatycy mogą przekazywać 1% podatku dochodowego na realizację naszych celów statutowych. Aby to zrobić, wystarczy wypełnić odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym (PIT-36, PIT-37 lub PIT-28), podając nazwę naszego stowarzyszenia: Stowarzyszenie Odnowienia Kościoła w Łopatynie im. Jana Cichewicza z siedzibą w Wójcicach 137 b oraz nasz numer wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego: KRS 0000255618.  Pieniądze, tj. 1% podatku należnego Urząd Skarbowy przekaże w ciągu 3 miesięcy na nasze konto.

1%, czyli jedna setna część podatku dochodowego, którą każdy podatnik może przekazać wybranej przez siebie organizacji pożytku publicznego jako sposób fizycznego wsparcia, nie jest darowizną wykładaną z własnej kieszeni. Jeśli podatnik nie wskaże sam, do kogo chce skierować tę kwotę, pieniądze te trafią do wspólnego worka, a o ich przeznaczeniu zadecydują urzędnicy.

Fundusze uzyskane z wpłat 1% podatku dochodowego przeznaczamy na nasz konkretny cel statutowy – odnowienie polskiego kościoła w Łopatynie oraz prowadzoną od 2006 r. renowację i konserwację XVIII-wiecznych polichromii Stanisława Stroińskiego, zdobiących wnętrze tej zabytkowej świątyni.

Wszyscy, którzy chcę nas wesprzeć, mogą również wpłacać dowolne kwoty na nasze konto:

54 8872 1026 0031 5090 2000 0010

W zamian oferujemy wpis na honorową listę naszych sponsorów i darczyńców na naszej stronie internetowej, umieszczenie na niej banera reklamowego oraz loga sponsora, a ponad wszystko zachowanie we wdzięcznej pamięci.

Możecie państwo także wesprzeć nasze dzieło, kupując cegiełki wartościowe o nominale 5 zł i 10 zł, jakie wolontariusze i członkowie naszego stowarzyszenia sprzedają pod kościołami oraz w trakcie festynów i organizowanych przez nas imprez cyklicznych.

Jesteśmy wdzięczni za każdą pomoc.

2017-10-23 17:04:00.