Utworzono: poniedziałek, 05, listopad 2012 Super User

Szczególne podziękowania składamy: panom Józefowi Sebeście, marszałkowi województwa opolskiego, Januszowi Wójcikowi, dyrektorowi Departamentu Kultury, Sportu i Turystyki Urzędu Marszałkowskiego w Opolu, Adamowi Fujarczukowi, staroście powiatu nyskiego,  Janowi Woźniakowi, burmistrzowi Otmuchowa, pani Jolancie Barskiej, burmistrz Nysy, panom Zbigniewowi Majce, prezesowi firmy "Mikromex" z Ligoty Wielkiej, Janowi Stępkowskiemu, prezesowi Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji w Otmuchowie, Piotrowi Burskiemu, prezesowi Banku Spółdzielczego w Otmuchowie, państwu Bożenie i Ryszardowi Bastom, właścicielom kwiaciarni "Stokrotka" w Otmuchowie", panu Mieczysławowi Pekliczowi, właścicielowi Zakładu Remontowo-Budowlanego w Wójcicach, państwu Irenie i Władysławowi Wójcickim z Wójcic, panom Zbigniewowi Grochalskiemu i Dariuszowi Piętowi, prezesom PHU GP z Nysy, Romanowi Wróblewskiemu, właścicielowi "Motosprzętu" w Nysie, Bolesławowi Sękowskiemu, właścicielowi Hurtowni Materiałów Budowlanych w Nysie, pani Teresie Nosal, właścicielce rzeźni Otmuchów, pani Annie Andruszkiewicz i panu Pawłowi Klimasowi, właścicielom "Metroplastu" z Nysy, panom Czesławowi Woźniakowi i Zbigniewowi Markowi, dyrektorom Zakładów Cukierniczych "Wacuś" w Nysie i paniom Halinie Zielińskiej i Bogusławie Pliszczak z Wójcic oraz paniom z Kół Gospodyń Wiejskich z Kępnicy i Wójcic, księdzu Grzegorzowi Kopijowi ze Środy Śląskiej, Szkole Podstawowej w Wójcicach, Towarzystwu Miłośników Lwowa i Kresów Południowo-Wschodnich w Brzegu, księdzu Arturowi, ojcu werbiście ze Zgromadzenia Słowa Bożego w Nysie i chórowi "Gloria Dei" z Parafii pw. św. Bonifacego we Wrocławiu.

Z całego serca dziękujemy również wszystkim ofiarodawcom, którzy zakupili cegiełki wartościowe na odbudowę Sanktuarium Matki Bożej Łopatyńsiej. To dzięki Państwa pomocy możemy kontynuować naszą misję – odnawiać zabytkowy polski kościół katolicki w Łopatynie i dbać o inne pamiątki narodowe i dobra polskiej kultury na Ukrainie.

2017-10-23 17:10:59.